Kugledyne

Man behøver ikke at tage vores ord for gode varer. En kugledyne skal opleves på egen krop!

Kuglerne i dynen smyger sig om kroppen og giver følelsen af et blidt kram – heraf navnet Hugged kugledyne. Og hvem vil ikke gerne falde i søvn med følelsen af at blive holdt om.

Brugeranmeldelser, kliniske undersøgelser og ekspertudtalelser vidner alle om kugledynens positive indvirkning på søvnen.

Det har længe været kendt, at brug af kugledyne har en yderst positiv effekt på rigtig mange mennesker med f.eks. angst, depression, ADHD og andre mentale udfordringer, for hvem mangelfuld søvn ofte er et stort og gennemgribende problem. Søvnproblemer findes imidlertid også – og tilmed i stigende grad – i den almene befolkning. Således er søvnløshed, næst efter smerter, den hyppigste årsag til, at folk går til læge.

Det er derfor helt forståeligt, at der ses en eksplosiv stigning i efterspørgslen efter alt, der kan have en positiv indvirken på søvnen. Vi er derfor rigtig glade for at kunne tilbyde vores Hugged kugledyne til de mange, der oplever konsekvenserne af en mangelfuld søvn. Søvnen er helt fundamental for at kunne fungere i en hverdag, da den udgør en beskyttende faktor for såvel det fysiske som det mentale helbred. Hjernefunktionerne, med hvilke man koncentrerer sig, husker vigtige ting, lærer nyt eller foretager beslutninger, er alle betinget af, at man får sin søvn. Søvnen har derudover også betydning for vores immunforsvar, blodtrykket og appetitten.

Vores Hugged kugledyne er produceret af materialer af højeste kvalitet. Vi er ikke gået på kompromis med hverken kvaliteten, komforten eller designet. I vores optik behøver høj kvalitet ikke koste formuer, og derfor har vores indstilling fra dag 1 været, at en Hugged kugledyne skal kunne erhverves af alle. Alle har brug for en god nats søvn, da søvn er så essentiel for vores velbefindende og livskvalitet.

Er en kugledyne kun brugbar ved søvnløshed eller andre mentale udfordringer?

Svaret her er et rungende nej. En kugledyne kan sagtens være en helt fantastisk anskaffelse for dig, der blot ønsker at sove bedre, dybere og længere – og dermed opnå en øget søvnkvalitet. Vi har rigtig mange kunder, der er blevet inspireret af den megen forskning om kugledyners virkning på søvnen via oplevelsen af øget tryghed og ro i kroppen. For disse har anskaffelsen af en Hugged kugledyne medvirket til en øget trivsel i hverdagen.

Hvad er en kugledyne?

KugledyneEn kugledyne er en specialfremstillet terapeutisk dyne, der bl.a. er tungere end en normal dyne, da den er fyldt med små kugler, som dermed øger vægten af dynen. Disse kugler smyger sig ind til din krop, når du har kugledynen over dig og det konstante tryk fra dynen stimulerer dermed berøringssansen og afhjælper sanseintegrationsbesvær. Det betyder, at du i højere grad er i stand til at mærke dig selv – altså hvor din krop går til – hvilket øger den tryghed og ro, som er så vigtig for både det at kunne falde i søvn og det at kunne sove natten igennem uden unødvendige opvågninger.

Hvad gør en kugledyne?

I kraft af kugledynens udformning smyger den sig om kroppen, uanset hvordan du vender og drejer dig. Og det konstante tryk på kroppen fra dynen stimulerer dine sanser og giver dig derfor oplevelsen af tryghed i kroppen. Denne tryghed er helt essentiel for at kunne slappe af og finde ro. Når kroppen slapper af, frigiver den automatisk mere af kroppens eget antistress hormon, oxytoxin, som så igen medfører en øget ro i kroppen. En ro, der er så vigtig for at kunne overgive sig til søvnen.

Brugen af en kugledyne bevirker, at du ligger roligt, når du skal sove. Mange mennesker lider af søvnbesvær grundet uro i kroppen. Dette kan en kugledyne være med til at afhjælpe. Flere undersøgelser viser, at denne specialfremstillede dynetype kan have stor positiv effekt for personer med f.eks. ADHD og autisme. Men også ved mere generel kropslig uro er kugledynen yderst anvendelig.

Hvad koster en kugledyne fra Hugged?

Vores kugledyner er prissat alt efter, hvor tung den skal være. Vi anbefaler, at man vælger en kugledyne, der vejer ca. 10% af sin egen kropsvægt.

 • Vejer du derfor 80 kg, så anbefaler vi at købe en kugledyne på 8 kg.
 • Vejer du 70 kg, så anbefaler vi at købe en kugledyne på 7 kg.
 • Vejer du 75 kg, så anbefaler vi at runde op og købe en dyne på 8 kg.

På den måde er du sikret den optimale virkning. Vores priser kan du finde inde under vores produktsider, hvor du har mulighed for selv at vælge vægten.

Er en kugledyne for alle?

Ved enhver tvivl anbefaler vi, at man konsulterer sin praktiserende læge. Dette gælder i særdeleshed, hvis man lider af problemer med vejrtrækningen, blodcirkulationen eller har udfordringer med at holde en normal kropstemperatur. Hvad små børn angår bør egen læge ligeledes tages med på råd.

Hvorfor vælger man at købe en kugledyne?

Der kan være mange årsager til, at man vælger at købe en kugledyne fra Hugged. For langt de fleste af vores kunder gælder det, at man ønsker at gøre søvnkvaliteten. Vores specialfremstillede dyne har til hensigt at give de bedste forudsætninger for en god og rolig nattesøvn, og derfor oplever vi som hovedregel, at det er med et brændende ønske om at sove bedre, at Hugged kugledyne bliver købt.

Det er vigtigt at understrege, at en dyne af denne kaliber ikke nødvendigvis medvirker til en højere søvnkvalitet fra den ene dag til den anden. Man bør derfor give dynen tid til at påvirke kroppen og sanserne på positivt vis. Derudover vil man ofte opleve, at man bliver meget opmærksom på sin egen søvn de første dage, man bruger en vægtdyne. Det har normalt vis en negativ effekt på søvnen, da man tænker for meget over den. Derfor anbefaler vi, at man giver vægtdynen tid til at bevise sit værd.

Forskning i kugledyners virkning på mennesker

Vi har herunder kigget nærmere på noget af den forskning, der understøtter kugledyners positive effekt på mennesker. Vi håber, at du finder det ligeså interessant som os!

 • En masterafhandling viste i 2017, at en kugledyne aktivt kan hjælpe børn, der har sanseintegrationsproblemer. Dynen kunne blandt andet hjælpe med at give barnet en forbedret søvn, give barnet bedre humør samt øge koncentrationsevnen. Forskningen blev foretaget af en ergoterapeut og en fysioterapeut. (Kilde)
 • Forskning.no beretter om søvnforskeren Gaby Badre, der har forsket i brugen af tunge dyner mod søvnløshed. Her ses det, at en tung dyne havde en positiv effekt på mere end halvdelen af de participanter, der var en del af undersøgelsen. Derudover beretter forskeren Gaby Badre om, at Oslo Universitetshospital benytter sig af kugledyner til behandling af ADHD og stress på forsøgsstadie. (Kilde)
 • Forskning blandt ADHD-børn viste i 2010, at en kugledyne var med til at sikre, at børnene faldt hurtigere i søvn samt at søvnkvaliteten blev øget. Undersøgelsen blev foretaget med børn imellem 8 og 13 år. (Kilde)
 • Et spændende forskningsprojekt om søvnkvalitet og effekten af kugledyner er netop igangsat i 2019. Her venter vi i spænding på resultaterne!

Er du interesseret i at læse mere om forskningen indenfor området, så har vi her dedikeret en side til informationer om forskning af kugledyner.

Hvordan bruger man en kugledyne?

En kugledyne bruges i bund og grund på samme måde, som du bruger en ganske almindelig dyne.

Forskellen ligger i den vægt, der er i din nye specialfremstillede dyne. De fleste vil opleve at kunne krybe under dynen med det samme og høste alle dens fordele.

For nogle kan det være nødvendigt med lidt tilvænning. Her kan man evt. bruge dynen som et tæppe over benene mens man sidder i en stol eller i sofaen i løbet af dagen eller om aftenen for på den måde at vænne kroppen til den ”omfavnende” følelse. For børn, der måtte have brug for lidt tilvænning, kan man bruge dynen i legesituationer, så de derigennem vænner sig til fornemmelsen af dynen. Andre har god gavn af, i starten, at lade barnet bruge dynen et par timer de første par nætter.

For at få det optimale udbytte af din Hugged kugledyne er det vigtigt at være opmærksom på følgende søvnråd. De nedenstående søvnråd er skrevet med inspiration fra Søvnklinikken fra Regionshospitalet i Viborg.

 1. Lad dig ikke skræmme af søvnløshed – det er helt normalt at sove mindre godt i en periode. Faktisk får man som regel mere søvn, end man selv er bevidst om.
 2. Forsøg at undgå at tage dagens spekulationer med i seng – lad den sidste time inden sengetid være til afslapning evt. ved at læse en bog (i papirform) eller lytte til musik.
 3. Vent med at gå i seng til du er søvnig – ophold i sengen skal helst kun forbindes med søvn (og sex).
 4. Stå op og gå ud af soveværelset, hvis du ikke er faldet i søvn inden for en rimelig periode (ca. 15 – 20 min.) – bekymringen eller frygten for ikke at kunne falde i søvn, kan nemt holde én vågen. Det er derfor bedst at stå op, når man ikke kan sove for at undgå at sengen forbindes med dét ikke at kunne sove.
 5. Stå op/sæt vækkeuret til samme tidspunkt hver eneste dag. Det gælder også i weekender og på fridage – gode søvnvaner er lig med regelmæssighed.
 6. Lad være med at tage en lur i løbet af dagen – nattesøvnen bliver påvirket, så du enten sover i kortere tid eller med flere opvågninger i løbet af natten.
 7. Hold dig fra koffeinholdige fødevarer som f.eks. kaffe og cola om aftenen – de virker opkvikkende.
 8. Sørg for at have spist, så du hverken er sulten eller overmæt, inden du går i seng – følelsen af sult eller mæthed i overdreven grad kan virke stimulerende og dermed holde dig vågen.
 9. Undgå at indtage alkohol lige inden sengetid – mange oplever godt nok at falde hurtigere i søvn efter indtag af alkohol, men søvnen bliver mere overfladisk og med flere opvågninger, da alkohol i kroppen undertrykker det normale søvnmønster.
 10. Forkæl evt. dig selv med et varmt bad inden sengetid.

Disse fordele er der ved at handle her hos Hugged

Her hos Hugged går vi ekstremt højt op i vores kunders velbefindende og tilfredshed. Derfor ved vi, at det er vigtigt, at alle ordrer afsendes hurtigst muligt, når du har foretaget en bestilling. Vi lover derfor, at du indenfor 1 til 3 hverdage har modtaget din nye Hugged kugledyne.

Vi samler udelukkende på glade kunder. Vi tror på, at en forretning skabes på baggrund af glade og tilfredse kunder, hvorfor vi strækker os utroligt langt for dig. Vores kundeservice besvarer e-mails og chat-beskeder alle hverdage. Du er derfor ikke mere end et par minutter væk fra et svar på dine spørgsmål.

For derfor at opsummere nogle af de væsentligste fordele, der er ved at handle hos Hugged:

 • Du er sikret levering indenfor 1-3 hverdage.
 • Vores kundeservice sidder dagligt klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.

Hvordan klarer Hugged en kugledyne test?

Vi opdaterer løbende denne sektion med testresultater af vores kugledyne. Vi er stolte over, når Hugged bliver valgt til at være med i diverse kugledyne test, og vi vil derfor hjertens gerne høre fra dig, hvis I er en institution eller lignende, der udfører tests af vægtdyner.

Har du spørgsmål til os?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål til Hugged. Vi bestræber os efter at svare din henvendelser indenfor få timer. Vores dedikerede team af medarbejdere sidder dagligt klar ved mail og telefonen, så du kan få den helt rigtige rådgivning.

Luk
Sign in
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.